In stock

Chicco Youniverse Fix 1/2/3

ch

86.990Ft

Cikkszám: 8058664106905 Kategóriák: ,

9-36 kg-ig, azaz 1-12 éves kor között, max. 135/150 cm testmagasságig

Rögzítése az autóba:

  • Isofix rögzítés, ha az autóban vannak Isofix csatlakozók
  • az autó 3-pontos biztonsági övével is beköthető, ha az autó nem Isofix-es

Az autó 3-pontos biztonsági övével történő bekötés esetén kövesse a piros öv-vezetőket! A gyerekülés-rögzítés az autóba így nagyon egyszerűen és gyorsan megy!

Isofix bekötés esetén az Isofix fémkarokat egyszerűen tolja rá az Isofix kampókra az utasülés ülőfelület és háttámla közti résben.

Top Tether hátsó karabineres pánt rögzítése az autóban: nagyon hasznos az Isofix-es gyerekülés harmadik ponton való lerögzítése az autóban, mert így a legmaximálisabb a stabilitás. Ha az autóban ki van építve a Top Tether pánt karabinernek a megfelelő csatlakozó pont (pl. a hátsóülés hátulsó részén, de ez autótípusonként változhat), és az Isofix-es gyerekülés rendelkezik Top Tether pánttal, akkor mindenképp érdemes használni.

Youniverse Fix egyéb jellemzői

Ülésszűkítő betét: 1-2-3 éves korra javasolt a legkisebbek kényelméért és a tér leszűkítése végett a nagyobb biztonság érdekében. Döntött pozícióban használva a gyerekülést a legkisebbek esetében, ez a puha párna a kényelmet tovább fokozza.

Életkorok és használat:

1-es korcsoport:

9 – 18 kg, kb. 1 éves kortól 4 éves korig: az ülést az autó 3 pontos övével rögzítjük, míg a gyermeket a gyerekülés 5-pontos belső biztonsági övével kötjük be.

  • Az ülés 3 fokozatban dönthető.
  • A fejtámla magassága a biztonsági övvel együtt több fokozatban állítható.
  • A gyerekülés beköthető az autóba Isofix-vel vagy az autó 3-pontos biztonsági övével is.

2/3-as korcsoport:

15 – 36 kg, kb. 3,5 éves kortól 10 éves korig: a gyermek 4 éves kora után a belső biztonsági öv kivehető és ekkortól már az autó 3-pontos biztonsági övével kötjük be a gyermeket, és egyúttal a gyerekülést is az autó biztonsági övével rögzítjük.

  • Az ülés 2 fokozatban dönthető
  • A fejtámla magassága 10 fokozatban állítható.
  • A gyerekülés beköthető az autóba Isofix-vel vagy az autó 3-pontos biztonsági övével is.

Ez a gyerekülés az ECE R44/04 szerint 1/2/3 (9-36 kg) korcsoportban van homologizálva és különböző telepítési típusokkal rendelkezik:

korcsop. 1/2/3 (9-36 kg): 3-pontos járműövvel bekötve (tehát isofix nélkül) – UNIVERSAL (univerzális)

korcsop. 1-es (9-18 kg): beszerelés az Isofix csatlakozókkal: UNIVERSAL (univerzális)

korcsop. 2/3 (15-36 kg): beszerelés Isofix csatlakozókkal + Top Tether pánt + 3 pontos járműöv használata a gyermek rögzítésére): SEMI-UNIVERSAL (félig univerzális, ami a Top Tether pánt miatt van) – Simán isofix-vel rögzítve a 2/3-as korcsoportban a gyerekülés minden isofix-es autóban használható, hiszen az 1-es korcsoportoban is az volt.