Informatikai fejlesztés a FAKTUM Gyermekáruházak Kft.-nél

 • kedvezményezett neve: FAKTUM Gyermekáruházak Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • projekt címe: Informatikai fejlesztés a FAKTUM Gyermekáruházak Kft.-nél
 • szerződött támogatás összege: 7 953 263 Ft
 • támogatás mértéke: 40 %
 • megítélt kölcsön összege: 7 983 200 Ft
 • projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.
 • projekt azonosítószáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2020-02082

A projekt tartalmának bemutatása:

A FAKTUM Gyermekáruházak Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázott a „GINOP-3.2.2-8-2-4-16 – Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívásra. A projekt keretében a PEAS Vállalatirányítási Rendszer felhőalapú bérlésére és hardver eszközök beszerzésére nyílik lehetőség, melyek javítják a cég technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforrás-hatékonyságát.

A PEAS web böngészőben futó integrált vállalatirányítási rendszer. A modulok között megtalálható minden olyan funkció, amely egy vállalat napi operatív működését és a stratégiai döntéstámogatást költséghatékonyan szolgálja.

A Partnerkezelő modul segítségével nyilvántarthatjuk üzleti partnereinket, ügyfeleink és cégünk dolgozóinak bármely fontos adatát rögzíthetjük.

A CRM és Értékesítés modulok egyszerűsítik az ügyfelekkel történő kommunikációt, tárolják a partnerek adatait. Az értékesítés teljes folyamatát segítik az ajánlatkérés rögzítésétől a számlázásig.

A Kampánykezelő modulban rögzíthetjük a potenciális ügyfeleinket, kezelhetjük az ügyfélre jellemző marketing adatokat, valamint ügyfélközpontú statisztikák lekérését.

A Cikk-kezelő modul fő feladata a termékek, valamint eseti és folyamatos szolgáltatások nyilvántartása. A PEAS Vállalatirányítási Rendszerrel teljes beszerzési folyamatokat kezelhetünk, az igény megjelenésétől a beszerzett termék átvételéig.

A Feladatkezelő modul teljes körű feladatmenedzsmentre ad lehetőséget, támogatja a csoportmunkát. A rendszer helytől független elérését teszi lehetővé, így távol lévő munkatársak is gyorsan és könnyen elérhetővé válnak. A munkafolyamatokhoz a megfelelő erőforrásokat biztosítja, delegálja és határidővel látja el a feladatokat.

A pénzügyi és számviteli modulok segítségével átláthatóvá válnak a pénzmozgások, nyilvántarthatjuk a kiállított és befogadott számlákat, nyomon követhetjük a kiegyenlítéseket és a kintlévőségeket.

A Kontrolling modul feladata a vállalat átvilágítása, a felelős vezetői döntések meghozatalának támogatása. A Könyvelés modul segítségével a könyvelési feladatok a rendszeren belül elvégezhetők, ezáltal minden adat a PEAS-ben marad.

A HR modulban a cég szervezeti felépítése és a dolgozók adatai kezelhetők. A modul támogatja a toborzási folyamatokat és az elektronikus tesztek kitöltését, kezeli a dolgozók fizetéseit, juttatási adatait és továbbképzéseit, munkaidő rögzítését, szabadság adatait és igényeit, a bérszámfejtés ezáltal rugalmasabbá, átláthatóbbá válik.

A Dokumentumkezelő modul tárolja a PEAS Vállalatirányítási Rendszer által kezelt összes digitális állományt, így azok bármikor visszakereshetőek.

A Raktár- és Eszközkezelő modulok felelősek a raktárak és az ott raktározott termékek, alapanyagok kezelésére, kiadási és bevételi bizonylatok, szállítólevelek előállítására, raktárkészlet és tárgyi eszköz nyilvántartására.

A Tudásmenedzsment segíti a vállalaton belüli információ áramlását a hatékony munkavégzés támogatása érdekében.

A PEAS Vállalatirányítási Rendszer követi a „zöld IT”-re vonatkozó ajánlásokat: támogatja a papír nélküli munkát, az e-számlázást, a digitális dokumentumkezelést és a digitális adattovábbítási szabványokat, emellett mobil eszközökön is egyszerűen elérhető.

A rendszer bevezetését az IKRON Kft. biztosítja.

a FAKTUM Gyermekáruházak Kft. NAPELEMES FEJLESZTÉSE

 • kedvezményezett neve: FAKTUM Gyermekáruházak Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • projekt címe: Faktum Gyermekáruházak Kft. napelemes fejlesztése
 • támogatás összege: 2 400 000 Ft
 • a támogatás mértéke: 100%
 • projekt befejezési dátuma: 2021.03.18.
 • projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.3-19-2020-02111

A projekt tartalmának bemutatása:

12,21 kW-os napelemes rendszer telepítése és beüzemelése. A rendszer 37 db 330W-os Eternity 330W-os monokristályos napelemet tartalmaz, mely az épület tetősíkjára került elhelyezésre. A rendszer további elemei: a Huawei SUN2000-12KTL-M0 inverter, alumínium tartószerkezet (sin + leszorító csavarok, köztes és végzáró elemek), elektromos szerelvényeket (szolár kábel, AC és DC oldali biztosítékok, túlfeszültség levezető, földelés, betáp kábelezés). A 37 db napelem modul 2 sztringre került felfűzésre. A sztingek a  Huawei SUN2000-12KTL-M0 inverteren keresztül csatlakoznak a hálózat fázisaira. Az egyetemes szolgáltató kicserélte a mérőórát, s ezzel a rendszert is üzembehelyezte.